Waar gaat het om?

Volgens schattingen heeft ongeveer 65% van de blinden of slechtzienden in Nederland geen werk. Zichtbaar in Werk:https://www.zichtbaarinwerk.nl/over-zichtbaar-in-werk/Arbeidsparticipatie onder blinden en slechtzienden is beduidend slechter dan onder de rest van de bevolking.

Alle reden dus om de arbeidsmarkt inclusief te maken. Om dat te verbeteren willen we samen met ervaringsdeskundigen in gesprek over hoe we dit kunnen bereiken.

Wat we samen met blinden en slechtzienden willen bereiken:

  • Een online community van gebruikers en organisaties die gefocust zijn op het vergroten van de arbeidsmarktparticipatie van blinden en slechtzienden.
  • Een overzicht van de uitdagingen voor blinden en slechtzienden om volledig mee te draaien op de arbeidsmarkt.
  • Twee uitdagingen die zijn uitgewerkt met mogelijke oplossingen. Deze uitdagingen bepalen we samen met de ervaringsdeskundigen.
  • Een duurzaam en houdbaar model voor mensen met een visuele uitdaging.

Wie werken mee, partners in de stad Den Haag:

Er zijn diverse organisaties die zich de komende tijd over het vraagstuk van de lage arbeidsparticipatie van blinden en slechtzienden buigen.

Bij dit project zijn behalveVoorallookEnvisionenAlkemiobetrokken. Dit zijn geen organisaties die gespecialiseerd zijn in arbeidsbemiddeling.

  • Vooralldoet mee als collectieve belangenbehartiger van mensen met een visuele uitdaging.
  • Envisionis bekendals ontwikkelaar van hulptechnologie voor blinden en slechtzienden. Sinds 2018 ontwikkelt Envision software die slechtzienden in staat stelt om visuele informatie, die anders onbereikbaar zou zijn, tot zich te kunnen nemen. Zie bijvoorbeeldhttps://www.letsenvision.com/glasses
  • Alkemiodoet mee als maker van actieve online community ‘s.

 

De combinatie van Voorall, Envision en Alkemio is heel bijzonder. Voor het eerst wordt niet via arbeidsbemiddeling gestreefd naar een hogere participatiegraad van blinden en slechtzienden, maar via een online-platform. Via een online-platform kunnen betrokken partners in de stad samen complexe uitdagingen aanpakken. Alkemio heeft reeds een actieve samenwerking met het UWV rondom innovaties. Vanuit hun rol faciliteert en steunt het UWV de ontwikkeling van een inclusieve arbeidsmarkt.

Meewerken aan een inclusieve arbeidsmarkt?

Wij zoeken deelnemers die mee willen denken in het toegankelijk maken van de arbeidsmarkt en wat daarvoor nodig is aan innovatieve faciliteiten en beleid.

Het gaat om meedenken vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid met een visuele uitdaging. Omdat je interesse hebt in het onderwerp en/of omdat je zelf op zoek bent naar een betaalde baan.

Wij gaan ervanuit dat je zelf ook een netwerk hebt dat je eventueel bij dit project kunt betrekken. Bijvoorbeeld, je eigen werkgever of andere relevante netwerkpartners.

Voorall ondersteunt de ervaringsdeskundigen en participeert samen met hen in dit project.

Als je mee wilt werken geef je dan op bijDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of nieuwsflits.