headerafbeelding

Voorall organiseert op 6 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, de kennismakingsworkshop ‘Gebarentaal voor beginners’. Deelnemers kunnen dan kosteloos kennismaken met communiceren met mensen die een auditieve beperking hebben en leren over de do’s & don’ts in het contact.

Bij Voorall merken we dat de toegankelijkheid voor Hagenaars met een auditieve beperking beter kan. Omgang tussen horenden en mensen met een auditieve beperking verloopt vaak moeizaam. Het is voor horende mensen moeilijk echt te begrijpen hoe het is om doof of slechthorend te zijn of last van tinnitus of hyperacusis te hebben. Het betekent niet alleen dat iemand niet of minder hoort of last heeft van geluiden, maar dat iemand ook vaak verstoken blijft van informatie. Bij doven is daarnaast de taalontwikkeling anders en hebben zij eigen tradities en gewoonten. 

Om hier aandacht voor te vragen en om inwoners van Den Haag vaardigheden aan te reiken om anders te communiceren met mensen met een auditieve beperking, organiseert Voorall jaarlijks deze workshop.
Dit jaar staat deze in het teken van het thema van de Week van de Toegankelijkheid van 3 t/m 8 oktober: sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijkheid gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt.

De kennismakingsworkshop duurt 2 uur. Het lesprogramma zal bestaan uit een luchtige introductie over de Dovencultuur en het oefenen van vingerspellen aan de hand van verschillende thema’s als bijvoorbeeld drinken, eten, groente, fruit en vervoer.

Praktische informatie
Data en tijd: Donderdag 6 oktober 2022, 13.00 - 15.00 uur
Locatie: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag

Aanmelden
Opgeven voor 1 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 – 365 52 88.

Docent
De workshop wordt gegeven door Gomer Otterspeer, wonende in Den Haag, Doof en Gebarendocent. Hij geeft lessen Nederlandse Gebarentaal voor iedereen.

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of nieuwsflits.