een jonge hagenaar met een beperking

Beperking van vrijheid zet aan tot meedenken “Juist nu we zelf te maken hebben met een beperking in vrijheid, willen we mensen uitdagen na te denken over hoe we de toegankelijkheid in Den Haag kunnen verbeteren”

, vertelt Kim Hameete van Voorall. “Mensen met een beperking ervaren niet dezelfde bewegingsvrijheid als mensen zonder beperking. Tijdens deze crisis blijkt maar weer hoe groot de solidariteit onder Nederlanders is. We willen daarom iedereen vragen om deze tijd te gebruiken om na te denken hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook mensen met een beperking zich na deze crisis vrijer in de stad kunnen bewegen. Alle ideeën, initiatieven en voorbeelden van toegankelijkheid zijn welkom.”

Wekelijks verhaal van Hagenaar met beperking

Om aandacht te vragen voor de Onbeperkt070-prijs deelt Onbeperkt070 iedere week het verhaal van een Hagenaar met een beperking, waarin wordt stilgestaan bij wat vrijheid voor hen betekent, wat de gevolgen van de coronamaatregelen voor hen zijn en welke tips zij geven om deze tijd door te komen. Wanneer het eindevenement van de Onbeperkt070-prijs plaatsvindt, is door de crisis nog niet bekend. Traditiegetrouw worden de prijzen uitgereikt in Hilton The Hague. Hameete: “We gaan eerst alle ideeën en initiatieven verzamelen en deze met de jury beoordelen. Pas als we meer zekerheid hebben over deze situatie, prikken we een datum voor het slotfeest waarbij de winnaars bekendgemaakt worden. We kijken er nu al enorm naar uit.”

Gun elkaar optimale vrijheid

Voorall roept alle Hagenaren op om initiatieven en ideeën in te sturen die de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking vergroten. Inzendingen kunnen tot en met maandag 1 juni worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na de zomer wordt bekendgemaakt welk initiatief de Onbeperkt070-prijs wint en €7.500 ontvangt ter ondersteuning van het idee of initiatief. De runner up ontvangt de aanmoedigingsprijs met een ondersteunend bedrag van €2.500. Ook wordt er een officiële eervolle vermelding uitgereikt. Vorig jaar ging de Onbeperkt070-prijs naar het idee van de Haagse Willemsvaart om een tillift te installeren, zodat ook rolstoelgebruikers van de vaartochten gebruik kunnen maken. Ga voor meer informatie naar www.onbeperkt070.nl

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of nieuwsflits.